نیر یزد در صد سال قبل از این (1)
 
نیر یزد صد سال قبل ار این (1)
 
   بخش نخست ( خاطرات میرزا جواد آیت اللهی ) 
چون آقا میرزا جواد آیت اللهی در دل تابستان و بنابر این در شهر نیل ، که آن زمانها از ییلاقات شهر یزد بوده است به دنیا آمده اند به توصیفی از نیل ، با ملاحظه خاطرات کودکی ایشان از آن محل ، که البته مورد تصحیح و تکمیل ما هم قرار گرفته است ، می پردازیم .
آن روز ها سال 1290 ، 91 ، یا 1292 شمسی بود . وقتی اواسط خرداد از شهر سوزان یزد به اوٌلین خانه های نیربسیار حوش آب و هوا در تابستان رسیدیم والده آه بلندی کشیدند و گفتند « از جهنم وارد بهشت شدیم » . نیر بسیار زیبا ، با طراوت ، خوش آب و هوا و فرحبخش بود ؛ امٌا وقتی ، از اوایل تا اواسط خردادماه ، به طرف نیر راه می افتادیم که هوای خشک شهر یزد رو به گرمائی سنگین و سوزنده گذاشته بود ، و بین راه هم ، اگرچه راه مهریز را بر راه تفت ترجیح می دادیم ، از روستای عبدالملک به بعد ابتدا بیم قطاع الطریق ، و بعد هم ، به خصوص با رسیدن تاریکی شب ، بیم حمله گرگ و پلنگ و حتی کفتار می رفت ، به اضافه ی قر و قر دائم قاطرچی و چاردادار ، خستگی الاغِ سواری ابوی که یک چهارپای شهر رو بود و عادت به بیابان روی ، راههای طولانی ، و کوهپیمائی نداشت ، پیاپی بین راه می خوابید ، و...و...و... که اگر برحسب اتفاق با یک قافله ی فارس ( قافله ای که به فارس می رفت ) همراه میشدیم ؛ از لحاظی بهتر بود و از لحاظی هم مسائلی داشت که بماند ...
خلاصه اینکه در کوچگونه ی قشلاقی از شهر یزد به ییلاق نیر هنگامه ای از مصیبت داشتیم . یک مصیبت هم محلی بود که باید پس از طی حدود ده - یازده فرسخ راه شب را در آنجا اطراق می کردیم ؛ و اگر اشتباه نکنم همیشه هم یک جای معین خالی و مهیا نبود ؛ یک بار مهریز ، یک بار خورمیز ، یک بار فخر آباد که بین راه تر بود امٌا از همه جا نا امن تر بود ، و......
بخش دوٌم راه که روز دوٌم طی می شد کوتاه تر ، حدود هفت - هشت فرسخ ، امٌا کوهستانی و صعب العبور و با خطراتی بسیار بیشتر همراه بود . این بود که وقتی به نیر می رسیدیم واقعا" انگار به بهشت موعود رسیده باشیم ؛ و خستگی دوروز مسافرت بسیار شاق و به ستوه آورنده از تنمان بیرون می رفت .
ما خوشحال بودیم و نیری های میهمان نواز هم ، که از ورود هر یزدیی خوشحال می شدند از ورود پدرم ، مرحوم حاج میرزا علی شریف ( آیت اللهی ) ، که حد ٌ اقل تا چهار - پنج نسل امام جماعت مسجد نیر بوده اند واقعا" خوشحال می شدند ؛ و حسب تعارف می گفتند که ما این « نیر » ( نور ) را از شما داریم (1) می گفتند ) 
ما به دلیل نزدیک تر بودن راه هنزاء ، و داشتن آشنایان بیشتر یزدی و هنزائی  در آنجا ، ییلاق کردن در هنزاء را ترجیح می دادیم . امٌا برخی از نیری ها به این عنوان که مسجدشان بیش از یک قرن هر تابستان به امامت شریفان ( خاندان پدریم ) رونق می گرفته است ، و همین شریفان در هر تنگنایشان با تشکیلات حکومتی یا خرید های نسبتا" مهم مدد رسان آنان بوده اند ؛ توقع ادامه آن وضعیت را داشتند ؛ و حتی خود را ذیحق می دانستند . از طرفی هم فارسی های مهاجم که از چند فرسخی جنوب غربی نیر حمله می کردند و گاه مهاجمینی از چندین فرسخ آنطرف تر ، در جنوب غربی ، با هم به حمله و غارت این روستا ها مدد رسان می شدند پس از قحطی سالهای ابتدائی تولد من ، حدود 1290 ش ، به این فکر افتاده بودند که زمین های روستاهای آن حدود ، و از جمله زمین های ملکی ما را  غصب کنند و بکارند ! ... در آن دهساله ی پس از هرج و مرج ناشی از مشروطیت حضور لااقل تابستانه ما در نیر یه منظور حفظ حتی الامکان املاکمان از دست فارسی ها ، که البته با مقاومت سرسختانه مردم نیر هم مواجه می شدند ، ضروری می نمود ؛ به خصوص که به دلیل همین نا امنی و خشکسالی ها قیمت زمین ها هم به شدٌت کاهش یافته بود و خریداری برای آنان وجود نداشت که بفروشیم ... عمٌال حکٌام یزد ، مشیر الممالک و نوٌاب ها هم که از منبرهای انقلابی و افشاگرانه ی پدر بزرگم ، آقا میرزا محمد جعفر ، ضربه خورده بودند به نفاق ، تقویت اشرار با لوطی خواندن آنان ! و ایجاد نا امنی به طور کلٌی ، به خصوص علیه ما ، دامن می زدند ...
(1) علیرضا آیت اللهی : عموی پدرم ، آقا میرزاجواد ، بنام حاج میرزاحسن می گفتند ( نقل به مضمون با تصحیح و تکمیل بسیار ) اجدادشان و به خصوص حاج عزیز چیت ساز از زردین و نیر گرفته تا بیداخوید و مزرعه ملٌا املاک داشته اند ؛ در ارشاد مردم آن نواحی به مذهب شیعه دوازده امامی نقشی اساسی ایفاء کرده حاج عزیز ، همدوره زندیان و فتحعلیشاه ، و فرزندشان حاج محمد ابراهیم شریف ، تابستانها را بیشتر در نیر ، و کمتر در هنزاء بسر می برده اند ؛ و بنابر این می توان احتمال داد که امامت جماعت مسجد نیر در زمان ییلاق بر عهده ی حاج عزیز و احفاد ایشان ، مگر حاج محمد ابراهیم که هنزاء را ترجیح می داده است ، بوده است تا زمان ناصرالدین شاه که به آقا میرزا محمد صادق شریف ، داماد نوه ی ملٌا اسماعیل عقدائی ، رسیده است . از حدود 1275 ش امامت تابستانه بر عهده حاج میرزا علی آیت اللهی بوده است تا حوالی 1290 ش الی 1320 - 1322 که در طول سال بر عهده میرزا علی اکبر آیت اللهی قرار گرفته است و با مهاجرت وی به یزد این امامت سالانه از خاندان شریف ( آیت اللهی ) بیرون رفته است ... گویا اسناد قدیمی نیر در کتابخانه آن شهر وجود دارد که می تواند به نگارش تاریخ مستند روحانیت در آن محل کمکی شایان بنماید.
 

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علیرضا آیت اللهی Ali-reza Ayatollahi
تاریخ : سه شنبه 12 آذر 1392
صنایع نساجی یزدِ دهه 1350 (12) کارخانه های متوسط . میرزا جواد آیت اللهی
 
کارخانه های متوسط
 
 
کارخانه های اقبال - درخشان - هراتی - سعادت نساجان - جنوب - آقا - شرق - یزدباف - و افشار را من بزرگترین کارخانه های ریسندگی و بافندگی شهر یزد طی سالهای 1345 و 1346 دیدم . امٌا در این رشته ی نسٌاجی حدود پانزده کارخانه دیگر هم بودند که بیش از پنجاه نفر کارگر داشتند ؛ مثل :
 
- نایلون تکس
 
- بوستان
 
- ریسباف
 
- ماهباف
 
- وکیل
 
- ایرانباف
 
- خجسته
 
- فکری
 
- بقائی پور
 
و...
 
مجموعا" در بین بافندگی ها از همه مهم تر عبارتند از : یزد باف - دستباف خجسته - وکیل - بقائی پور - ماهباف.
 
از بین پشمبافی ها ابتدا افشار و آنگاه درخشان و هراتی اهمیت بیشتری دارند ؛ و
 
ازبین نایلونی باف ها : نایلون کار - نایلون تکس - و...
 
پایان
 


:: برچسب‌ها: صنایع نساجی , یزد دهه 1350 , کارخانه های متوسط , میرزا جواد آیت اللهی ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علیرضا آیت اللهی Ali-reza Ayatollahi
تاریخ : دو شنبه 11 آذر 1392
صنایع نساجی یزدِ دهه 1350 (11) . کارخانه پشمبافی افشار. میرزا جواد آیت اللهی
 کارخانه پشمبافی افشار
 
سال تاسیس : 1338
 
موسس : محمد صادق افشار
 
محل کارخانه : جاده اصفهان ( خیابان فرح ) سابق . اکنون : بلوار جمهوری اسلامی . خیابان افشار
 
مقدار محصول : 500 متر پارچه
 
بازار مواد اولیه : مشهد - نیشابور
 
کارفرما : یک نفر
 
تعداد کارگر : چهار صد نفر
 
تعداد سهام : سه هزار و دویست سهم ده هزار ریالی
 
قدرت موتور : 3000 اسب
 
* آمار از سال 1346 است
 
علیرضا آیت اللهی : متاسفانه آمار پتو در این جا ذکر نشده است . پتوی افشار در حوالی سال 1350 در بازار داخلی ایران به عنوان رقیبی برای پتوی درخشان جلوه گر شد و به دلیل استفاده از ماشینهای بافندگی جدید تر و مواد نسبتا" مطلوب تر از آن سبقت گرفت .
 
فاستونی افشار نیز تقریبا" همرده ی فاستونی مقدم در بازار بهترین پارچه های پشمی و پشمی - الیافی ایران صادر شد و شایع بود که نیمی از محصولات این کارخانه از سوی شرکتی انگلیسی پیشخرید شده با بافت « ساخت انگلستان » در حاشیه پارچه های سفارش شده به آن کشور و سایر کشورهای جهان صادر می گردیدند .
 


:: برچسب‌ها: صنایع نساجی , یزد دهه 1350 , کارخانه پشمبافی افشار , میرزا جواد آیت اللهی ,
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
نویسنده : علیرضا آیت اللهی Ali-reza Ayatollahi
تاریخ : دو شنبه 11 آذر 1392
صنایع نساجی یزدِ دهه 1350 (10) . کارخانه ریسندگی و بافندگی یزدباف . میرزا جواد آیت اللهی
 
کارخانه ریسندگی و بافندگی یزدباف
 
سال تاسیس : 1338
 
موسس : مرحوم حاج میرزا تقی رسولیان
 
محل کار خانه : خیابان فرح (سابق)
 
مقدار محصول ( در روز ) :
 
* 1200 بوقچه نخ
 
* 10000 متر پارچه
 
بازار مواد اولیه : تهران
 
تعداد کار فرما : یک نفر
 
تعداد کارگر : در حدود 900 نفر
 
تعداد سهام : یکهزار سهم صدهزار ریالی
 
قدرت موتور : 3500 اسب
 
تعداد دوک : سه هزار دوک
 
تعداد ماشین بافندگی : 384
 
علیرضا آیت اللهی : تحقیقات به خط آقا میرزاجواد حاکی از همین اطلاعات و آمار است ؛ و ما می دانیم که در سال 1346 آقا میرزا جواد برای گرفتن این اطلاعات از حوالی ساعت ده صبح ، که ناهار ظهر را در همان کارخانه با موسس آن صرف کرده اند ، تا پاسی از شب گذشته در آن جا به عنوان بازدید کننده ی میهمان حتی شخصا" ماشین های بافندگی را شمرده اند . امٌا شش سال پس از آن ، در بهمن 1352 در نشریه « مروارید کویر » منتشره از سوی استانداری یزد در مقاله ای به قلم « منوچهر یزدی » ( که بعدا" به عنوان نماینده مردم یزد در مجلس شورای ملی مشغول شد ) آمده است : « تنها کارخانه یزد باف سالی 7 میلیون چیت و یک میلیون متر چلوار و 1/5 میلیون متر پاتیس و ململ تولید می کند » ..
 


:: برچسب‌ها: صنایع نساجی , یزد دهه 1350 , کارخانه ریسندگی و بافندگی یزد باف , میرزا جواد آیت اللهی ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علیرضا آیت اللهی Ali-reza Ayatollahi
تاریخ : دو شنبه 11 آذر 1392
صنایع نساجی یزدِ دهه 1350 (9) . کارخانه ریسندگی شرق . میرزا جواد آیت اللهی
کارخانه ریسندگی شرق
 
نام : کارخانه ریسندگی شرق
 
سال تاسیس : 1337
 
موسس : آقایان طاهری و بشارت
 
محل : خیابان شرق
 
مقدار محصول : دویست بوقچه
 
بازار مواد اولیٌه : مشهد - سبزوار - نیشابور
 
تعداد کارفرما : یک نفر
 
تعداد کارگر : 130 نفر
 
تعداد سهام : 5 عدد
 
قدرت موتور : 570 اسب *
 
* اطلاعات و آمار سال 1346
 


:: برچسب‌ها: صنایع نساجی , یزد دهه 1350 , کارخانه ریسندگی شرق , میرزا جواد آیت اللهی ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علیرضا آیت اللهی Ali-reza Ayatollahi
تاریخ : دو شنبه 11 آذر 1392
صنایع نساجی یزدِ دهه 1350 (8) . کارخانه ریسندگی و بافندگی آقا . میرزا جواد آیت اللهی
 
 کارخانه ریسندگی و بافندگی آقا
 
 
سال تاسیس : 1337
 
موسس : آقا سیٌد محمد آقا
 
محل کارخانه : شهریزد . امیرآباد ( در حال حاضر : خیابان انقلاب نامیده می شود)
 
مقدار محصول ( در سال 1346 ) : 400 بوقچه
 
بازار مواد اوٌلیه : یزد - تهران
 
تعداد کارفرما : یکنفر
 
تعداد کارگر :در حدود 200 نفر
 
 
* در زمانی که تحقیق صورت می گرفته است مدیرعامل ارجمند آن کارخانه که به تدین و مردم دوستی و توجه به رفاه کارگران کارخانه شان شهره بوده اند در مسافرت ، و غیر قابل دسترسی محقق بوده اند .
 


:: برچسب‌ها: صنایع نساجی , یزد دهه 1350 , کارخانه ریسندگی و بافندگی آقا , میرزا جواد آیت اللهی ,
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
نویسنده : علیرضا آیت اللهی Ali-reza Ayatollahi
تاریخ : یک شنبه 10 آذر 1392
صنایع نساجی یزدِ دهه 1350 (7) . کارخانه جنوب یزد . میرزا جواد آیت اللهی
 کارخانه ریسندگی و بافندگی جنوب یزد
 
ساخت و سازهای شرکت های آلمانی در ایران و ماشین های ریسندگی و بافندگی شان که در یزد سبب اشتغال چندهزارنفر از مردم شهر ، چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیر مستقیم ، شده بودند محبوبیتی برای آلمان نزد مردم شهر یزد ایجاد کرده بود که برای رقبای اروپائی آن کشور در ایران ، و به خصوص در شهر یزد که در دهه 1330 در سلطه ی بیش از پیش انگلوفیل ها قرار گرفته بود ، نمی بایست ادامه یابد ؛ و به این منظور ، از جمله و علاوه ی بر دلایل اقتصادی ، از سوی انگلوفیل ها کارخانه هائی در برابر کارخانه های ساخته شده در زمان نفوذ آلمانها در یزد قد برافراشت که مهم ترین آنان ، از نظر سیاسی ، کارخانه ریسندگی و بافندگی جنوب یزد ؛ به بنیانگذاری رضا صراف زاده یزدی نماینده این شهر در مجلس شورای ملٌی * بود .
 
نام : ریسندگی و بافندگی جنوب یزد
 
سال تاسیس : 1329
 
موسس : رضا صراف زاده یزدی
 
محل کارخانه : شهر یزد .خیابان رضا پهلوی ( سابق ) آدرس با نام های جدید : خیابان آیت الله کاشانی ، روبروی پارک هفتم تیر .
 
مقدار محصول ** : 900 بوقچه
 
بازار مواد اولیٌه :مشهد - نیشابور - سبزوار - شیراز
 
تعدادکارفرما : یک نفر
 
تعدادکارگر : در حدود 700 نفر
 
تعداد سهام : 7500 سهم پنجهزار ریالی
 
قدرت موتور : 2000 اسب 
 
تعداد دوک : 10800
 
تعداد ماشین بافندگی 190
 
علیرضا آیت اللهی :
 
* در این باره به یادداشت بعدی این وب نگاه کنید
 
** فراموش نکنیم که آمارها مربوط به سالهای 1345 و 1346 می باشند 
 


:: برچسب‌ها: صنایع نساجی , یزد دهه 1350 , کارخانه ریسندگی ریسندگی و بافندگی جنوب یزد , میرزا جواد آیت اللهی ,
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
نویسنده : علیرضا آیت اللهی Ali-reza Ayatollahi
تاریخ : یک شنبه 10 آذر 1392
صنایع نساجی یزدِ دهه 1350 (6) . کارخانه ریسندگی سعادت . میرزا جواد آیت اللهی
 کارخانه ریسندگی سعادت نساجان
 
بنیانگذاری کارخانه های صنعتی در شهر یزد ، و تبدیل یک صنعت خاص دستی در آن محل به ماشینی ، بر خلاف برخی از کشورهای پیشرفته صنعتی جهان ، غالبا" توسط افرادی از همان صنعت نبوده است .
 
امٌا در شهر یزد استاد غلام صنعتی که خود از حرفه ی نسٌاجی دستی و به اصطلاح « مانوفاکتور » ی در این بخش بوده است به صورت یک « پدیده » و حتی به زعم برخی در دهه 1350 یک « قهرمان » نسبت به جامعه ی خود در آمده و کارخانه نخریسی سعادت نساجان را ، از لحاظی بسیار بومی تر از سایر کارخانه های مشابه در شهر یزد ، در محلی که سابقا" کارخانه های پارچه بافی دستی دایر بوده است ، بنیان نهاده است .
 
وی که ابتدا به عنوان مشاور بنیانگذاران سایر کارخانه های نسٌاجی در این شهر ، به خصوص کارخانه درخشان ، فعالیت کرده در کارخانه اخیر الذکر سمت مدیریت فنٌی یا مشابه آن داشته است ضمن تشویق نسٌاجان دستی محلٌه های شمال شهر یزد آن روز ، که سابق بر آن از همکاران و همراهان و همسایگان وی بوده اند سبب شوق برخی از آنان به سرمایه گذاری ، هرچند مختصر ، و مشارکت در ایجاد کارخانه ای برای نخریسی و نهایتا" کارخانه نخریسی سعادت نسٌاجان شده است .
 
کارخانه ریسندگی سعادت 
 
موسس : استاد غلام صنعتی
 
سال تاسیس : 1326
 
محل کارخانه : انتهای خیابان پهلوی ( سابق )
 
مقدار محصول : 700 بوقچه
 
بازار مواد اوٌلیه : یزد - میبد - اردکان - کرمان - قم - مشهد - تبریز
 
تعداد کارفرما : یک نفر
 
تعداد کارگر : در حدود 470 نفر
 
تعداد سهام : سی و دوهزار سهم یکهزار ریالی
 
قدرت موتور : 750 اسب
 
تعداد دوک : 9100 دوک
 
*علیرضا آیت اللهی:
 
 لطفا" فراموش نفرمائید که تحقیق توسط آقا میرزا جواد آیت اللهی و ویرایش این یادداشت توسط علیرضا آیت اللهی صورت پذیرفته است و اطلاعات ارائه شده مربوط به سالهای 1345 - 1346 می باشد . 
 


:: برچسب‌ها: صنایع نساجی , یزد دهه 1350 , کارخانه ریسندگی سعادت نساجان , میرزا جواد آیت اللهی ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علیرضا آیت اللهی Ali-reza Ayatollahi
تاریخ : یک شنبه 10 آذر 1392
صنایع نساجی یزدِ دهه 1350 (5) . کارخانه کشباف گرجی . میرزا جواد آیت اللهی
 
کشباف گرجی
 
برخی حاج ابوالقاسم گرجی را بنیانگذار حقیقی صنایع جدید نخریسی و بافندگی یزد می دانند ؛ و تاسیس نخستین کارخانه صنعتی جدید در این رشته ، یعنی یک دستگاه کارخانه جوراب بافی آلمانی که گویا قادر به تولید پیراهن کشباف بوده است را به وی نسبت می دهند . وی که مردی « دنیا دیده » امٌا بسیار متدین بوده است شاید با این کارخانه بنیانگذار صنعت کشبافی در ایران نیز به شمار رود : 
 
کارخانه جوراب بافی آلمانی
 
تاسیس 1302
 
- موتور : نفتی آلمانی
 
این کارخانه بعدا" توسعه یافته در واقع تبدیل به کارخانه شناخته شده گرجی شده است .
 
کارخانه کشباف گرجی
 
سال تاسیس 1312
 
موسس : حاج ابوالقاسم گرجی
 
محل : حوالی سهل ابن علی ؟
 
موتور برق : 25 اسب بخار
 
* علیرضا آیت اللهی : به قرار مسموع ، گرجی ها به سبب تدیٌن و ارادتی که به آیت الله العظمی آخوند ملٌا جواد شیخدادی داشتند فرزند ایشان ، آقا میرزا حسن آیت اللهی را به سمتی نظیر مدیر امورمالی خود گماشته بودند ؛ و به قول آقا میرزاحس آیت اللهی کارخانه گرجی به این دلایل رونق و توسعه لازم را نیافت که :-
 
- مسوولان آن متدیٌن و از حرص و آز لازمه سرمایه داری بری بودند
 
- حاضر به موفقیت به هر قیمتی و از جمله وابستگی به هر قدرت خارجی ( پس از شهریور 1320 ) نمی شدند
 
- معتقد به « بند و بست » در بازار نبودن
 


:: برچسب‌ها: صنایع نساجی , یزد دهه 1350 , کارخانه کشباف گرجی , میرزا جواد آیت اللهی ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علیرضا آیت اللهی Ali-reza Ayatollahi
تاریخ : یک شنبه 10 آذر 1392
صنایع نساجی یزدِ دهه 1350 (4) . کارخانه هراتی . میرزا جواد آیت اللهی
 
 کارخانه پشمبافی هراتی
 
تاریخچه صنایع نساجی در شهر یزد (4) کارخانه نخریسی هراتی نوشته شده در تاریخ 14/9/91 ساعت 12:16 ع توسط میرزا جواد آیت اللهی mirzajavad ayatollahi اولین دیگاه را شما بگذارید
 
حسینعلی هراتی ( 1262 - 1315 ) ، که برخلاف موسسان کارخانه نخریسی اقبال ، چندان پایگاهی محلی و مردمی نداشت ؛ و به دلیل شراکت با برخی از اقلیٌت ها نزد عوام زیر سوال رفته بود ؛ در سال 1314 کارخانه نخریسی ( پنبه ریسی ) هراتی را در شهر یزد و در جوار کارخانه درخشان تاسیس نمود .
 
مشخصات اولیٌه ( زمان تاسیس ) :
 
- 3200 دوک پنبه ریسی ساخت آلمان
 
- 250 نفر کارگر
 
* علیرضا آیت اللهی : مدیران این کارخانه نیز چون مدیران کارخانه درخشان ( که گاه عملا" یکی بودند ) در زمان تحقیق ، یعنی سالهای 1345 و 1346 از مصاحبه با محقق و حتی ارائی اطلاعات کلٌی خود داری ورزیدند .
 


:: برچسب‌ها: صنایع نساجی , یزد دهه 1350 , نخستین کارخانه پشمبافی , کارخانه هراتی , میرزا جواد آیت اللهی ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علیرضا آیت اللهی Ali-reza Ayatollahi
تاریخ : یک شنبه 10 آذر 1392